= mdejonckheere =

Theory is when you know everything but nothing works
Practice is when everything works but you don't know why
In my garage, nothing works and I don't know why...

<<< VorigeTerugVolgende >>>

2019-12-13

Start

Na het aankopen van een klassieke Rover Mini eind 2015, die ik trouwens nog steeds heb, en ondertussen zonder al te veel ziektes, had ik de smaak te pakken en kocht datzelfde jaar nog een Volvo Amazon uit 1967. Een tweedeurs, met een B18, gemaakt in Volvo Gent, en ... helemaal roest. Bleek achteraf, want wie kent er alles van bij z'n eerste aankoop? Nou? :)

De Volvo had moeten fungeren als trouwauto het jaar erop. Naïef zoals ik was heel snel de volledige wagen gedemonteerd om daarna opnieuw op te bouwen, en dat ging natuurlijk wat trager, veel trager... Je raad het waarschijnlijk al, hij was in de verste verte niet klaar voor ons huwelijk. Gelukkig was de mini er nog!

Het huwelijksfeest zat er al even snel op en veel werk aan de Amazon zat er niet meer in door allerhande redenen, waaronder werk, sport, uitgaan, en misschien wel ook een beetje geen zin meer. Eind 2017 beslist om te veranderen van werk, waarbij m'n bedrijfswagen wegviel, en die te vervangen door een ruim model, zijnde een Volvo Amazon Break, oftewel de 'Kombi'. Ook daar weer met goede moed vertrokken, totdat de carrosserier me vertelde dat ik me (opnieuw) blauw ging betalen aan laswerk alleen (en dit was dan begin 2019).

Dan maar de knoop doorgehakt en zowel de 'Kombi' als de 'Sedan' Amazon verkocht om een casco vierdeurs in bijna perfecte staat aan te schaffen. En diit keer is de laatste keer, als het nu niet lukt dan stop ik er helemaal mee. Het doel is om deze terug op de weg te krijgen tegen het najaar van 2020. In onderstaande foto zie je waar ik naartoe wil (begin jaren 60 stijl).

Te voorziene werken zijn:

Wish me luck!!

 

<<< VorigeTerugVolgende >>>